Kunstzinnige voetafdrukken

22 May 2019

Start

19:30

Doors open 30min before

Afkikker

Sint-Kwintensberg 52,
9000 Gent

PRICE |

3€

LANGUAGE |

Vanavond gaat het over voetafdrukken: voetafdrukken door schoenen gemaakt van biomaterialen en voetafdrukken door universitaire collecties. Twee jonge gepassioneerde vrouwen vertellen over hoe zij een voetafdruk willen nalaten door kunst.

It's called mycofashion, look it up

Kristel Peters

Shoe designer

Modebewust zijn is niet enkel de juiste 'outfit' uitzoeken, maar houdt ook een zoektocht in naar nieuwe materialen om kleding uit te vervaardigen. Althans, zo denkt Kristel Peters erover: zij is een jonge ontwerper met een passie voor schoenen en een voorliefde voor biodesign. Zo ontwerpt zij modieuze schoenen met biomaterialen! Bij het zien van paddenstoelen denkt ze meteen 'hoe zou dat mij staan?' Vanavond toont ze hoe modebewust paddenstoelen zijn!

HoGent

Het openbreken van de rigide blik

Marjan Doom

Director Ghent University Museum

Universiteiten zijn de geboorteplaatsen voor kennis en nieuwe toepassingen, maar ook voor kunst. Vergezel Dr Marjan Doom tijdens haar verkenning van universiteitslokalen waar niemand anders kijkt. Met een vurige passie voor anatomie begon ze als curator om de artistieke schoonheid in wetenschap bloot te leggen. Vandaag is ze als directeur van het Gents Universiteitsmuseum gefascineerd door de verborgen schoonheid die zich in het wetenschappelijk proces verschuilt en werkt samen met kunstenaars door hen door universitaire collecties en labo's te loodsen tijdens hun creatieproces. Kom luisteren naar hoe wetenschap tot kunst gekristalliseert!

Ghent University

  • White Twitter Icon
  • White Facebook Icon
  • White LinkedIn Icon
  • White Instagram Icon

© Pint of Science, 2019. All rights reserved.

member icon.png