top of page
/Back to
Body 09 Cancer.jpg

De makercultuur van dichterbij bekeken

block bleu.jpg
calendar icon.png

21 May 2019

Start

19:30

End

21:00 (more or less) 

Location icon.png

Via Via Mechelen

Zandpoortvest 50, 2800 Mechelen

Stairs, no wheelchair access.

3€

LANGUAGE |

2000px-Statenvlag.svg.png

PRICE |

promethera.jpg
promethera.jpg
promethera.jpg
promethera.jpg
promethera.jpg
promethera.jpg

Fablabs en makerspaces springen overal als paddenstoelen uit de grond. De huidige generatie wil graag zelf aan de slag met de technologische mogelijkheden van vandaag. Op onze avond rond makercultuur vertellen we je waarom deze makercultuur echt noodzakelijk is. Daarnaast nemen we een kijkje in de wondere wereld van de 3D printing. Ook de nog bestaande uitdagingen voor de toekomst worden onder de loep genomen.

TechnoBarok: een pleidooi voor een andere geletterdheid

Deepak Mehta

Responsible long term partnerships

Technopolis

We begeven ons in een technologische Renaissance, waar technologie veel van onze problemen kan oplossen, maar net zoals de schilderkunst in de Renaissance, is de technologie beperkt toegankelijk. Ik pleit voor een bredere toegankelijkheid, maar dat vereist een nieuwe vorm van basis geletterdheid voor de hele maatschappij.

collaboration_whiteArtboard 1_edited_edited_edited.jpg

3D printen van metalen

Raya Mertens

Post-doctoral researcher

KU Leuven

3D printen van kunststof is tegenwoordig alom bekend en heeft zijn weg naar het grote publiek gevonden via de compacte printtoestellen voor thuisgebruik. Gelijkaardig aan kunststof, is het echter ook mogelijk om metalen voorwerpen laagsgewijs op te bouwen. Vanwege de hogere sterkte, zijn deze 3D geprinte metalen interessant voor industriële toepassingen (vb. luchtvaart). Hoewel er nu reeds verschillende metalen gebruikt worden voor het 3D printen, zijn er nog steeds beperkingen verbonden aan deze technologie, waarvoor het huidige materiaalonderzoek oplossingen tracht te vinden.

collaboration_whiteArtboard 1_edited_edited_edited.jpg

collaboration_whiteArtboard 1_edited_edited_edited.jpg
bottom of page