top of page
/Back to
Body 09 Cancer.jpg

Technology is overal

block bleu.jpg
calendar icon.png

20 May 2019

Start

19:30

End

21:00 (more or less) 

Location icon.png

VC Mozaïek

Overleiestraat 15 A,
8500 Kortrijk

Wheelchair accessible

3€

LANGUAGE |

2000px-Statenvlag.svg.png

PRICE |

Dagelijks 20 consumpties gratis voor de eersten die registeren!

promethera.jpg
promethera.jpg
promethera.jpg
promethera.jpg
promethera.jpg
promethera.jpg

Technologie is een systeem dat zich, ter verwezenlijking van een bepaald doel en op basis van toegepaste technische kennis, concreet manifesteert in fysieke objecten en organisatievormen. Technologie is overal, van technologisch onderzoek in het onderwijs, naar technologie in de genetica en het kweken van tomaten op visuitwerpsen.

CRISPR/Cas9 : revolutie in genetica

Ward Decaestecker

PhD Student

VIB-UGent Center for Plant Systems Biology

CRISPR-Cas9 is een techniek om het DNA van levende organismen, inclusief mensen, aan te passen, wat het mogelijks de techniek van de toekomst maakt! Het 'editen' van menselijke genomen is controversieel, maar het potentieel om bepaalde genetische ziektes te genezen en uit te roeien is reëel. Ook in landbouwgewassen kan CRISPR toegepast worden. Het geeft de mogelijkheden om lekkerdere en gezondere gewassen op de markt te brengen, en de eerste CRISPR-variëteiten zijn niet meer zo veraf...

collaboration_whiteArtboard 1_edited_edited_edited.jpg

Project STEM Computer

Shane Vermeersch

Teacher

Er is veel aandacht voor STEM in het onderwijs en traag maar zeker sijpelt dit binnen in de scholen. Binnen het STEM onderwijs echter ontbreekt er voldoende aandacht voor computationeel denken. Een integratie binnen een STEM context lijkt nochtans meer dan wenselijk, maar op dit moment, krijgt computationeel denken daarbij niet de aandacht die het verdient.

collaboration_whiteArtboard 1_edited_edited_edited.jpg

Smartaquaponics

Bart Leenknegt

Director Onderzoek, Dienstverlening, Valorisatie en Wetenschapscommunicatie

Onderzoeker Howest

Het viswater gebruiken om plantaardige productie te stimuleren, het klinkt simpel. Maar hoe intergreren we dit in een duurzaam en intelligent systeem? Kortrijkse onderzoekers werken aan een geautomatiseerd, slim systeem die een oplossing kan bieden voor problemen met waterbeheer en voedselzekerheid.

collaboration_whiteArtboard 1_edited_edited_edited.jpg
bottom of page