top of page

Wij rekruteren!

Stadscoördinators
 

Tijdens ons eerste jaar in België vond Pint of Science plaats in 6 Belgische steden. In 2019 willen we uitbreiden en wetenschap uitdragen naar veel meer plaatsen. Daarvoor hebben we jou nodig! We zoeken vrijwilligers die de rol van stadscoördinator willen opnemen in verschillende steden over het hele land. We rekruteren momenteel voor Gent, Sint-Niklaas, Leuven, Moeskroen, Verviers, Doornik, La Louvière, Aalst, Mechelen, Oostende, Charleroi, Aarlen, Kortrijk, Namen, Bergen en Hasselt.

Wat doet de stadscoördinator? De stadscoördinator zorgt voor de algemene coördinatie van het festival in zijn of haar stad. Deze rol vraagt een behoorlijk engagement tijdens de hele aanloopperiode naar het festival. Hij of zij coördineert en ondersteunt de lokale teams die het event organiseren, zoekt actief naar lokale partners, verzekert de tijdige oplevering van het lokale festivalprogramma en promoot het event proactief op lokaal niveau. De stadscoördinator is de link tussen het centraal team en de lokale teams. 

De ideale stadscoördinator:

  • Heeft ervaring met het leiden van een team;

  • Heeft ervaring als Pint of Science vrijwilliger of een ander wetenschapsinitiatief;

  • Heeft ervaring met het organiseren van events.

  • Is beschikbaar op de drie festivalavonden (20, 21 en 22 mei 2019) en ondersteunt de lokale teams.

Teamleden

Pint of Science Belgium zoekt vrijwilligers voor haar verschillende teams in het hele land. Door de band is elk team verantwoordelijk voor de organisatie van een event per avond tijdens het hoofdfestival (20 tot 22 mei 2019). Elk team concentreert zich op één van de algemene topics die op het festival aan bod komen (zie hier). In de praktijk is het team verantwoordelijk voor het vinden van de locatie, het helpen ontwikkelen van het festivalprogramma en het beheer van de contacten met de sprekers, de logistiek, promotie en inzet van hulpmiddelen. Elk team rapporteert en wordt bijgestaan door een lokale stadscoördinator en door het centrale team dat het festival op nationaal niveau beheert. 

Van alle vrijwilligers wordt verwacht dat ze:

  • beschikbaar zijn op de drie festivalavonden (20, 21 en 22 mei 2019), telkens vanaf 18 uur. 

  • bereid zijn om de gratis toepassing SLACK (https://slack.com/) te gebruiken als communicatiekanaal met de andere vrijwilligers. 

 

PS: je hoeft niet per se een wetenschapper te zijn om als vrijwilliger mee te werken, iedereen is welkom  :)

bottom of page