Kunst om van te leren

20 May 2019

Start

19:30

Afkikker

Sint-Kwintensberg 52,
9000 Gent

PRICE |

3€

LANGUAGE |

Kunst wordt vaak los gezien van wat wij als rationeel en feitelijk beschouwen. Maar vanavond zal je zien hoe kunst eigenlijk de wetenschap toch inspireert en zelfs aanleert. Kom luisteren naar artiesten en wetenschappers, voor inspiratie en kennis!

Graffiti in het donker

Bert Verstaen

Artist 'Graffitilights'

Graffiti is een mooie kunst, maar wordt vaak geassocieerd met illegale tekeningen op gebouwen. Wel, wat dacht je van tijdelijke graffiti? Graffiti die in voor heel even in de lucht 'hangt' en die enkel zichtbaar is in het donker en op foto? Dan moet je aankloppen bij Bert Verstaen, een getalenteerde kunstenaar die prachtige lichtgraffiti produceert met behulp van programmeerbare LED-strips and fotografie. Zijn instagram-werk staat bol van kunstzinnige en spookachtige 'light painting'. Mis dit niet, want voor je het weet is de graffiti alweer weg!

Teacher by day, and artist 'Graffitilights' by night

#ArtGenetics, spotting genetic diversity on paintings

Evolutie is maar een hypothese, iets ongrijpbaars... Maar daar zijn vrienden Ive De Smet (plantenbioloog) en David Vergauwen (kunsthistoricus) het niet mee eens: zij zien de evolutie voor hun ogen afspelen in musea. Ze bestuderen het uitzicht van planten, fruit en groenten in schilderijen om deze vervolgens te koppelen aan genetische data om zodanig de evolutie hiervan in kaart te brengen. Heb je altijd al meer willen weten over de evolutie van de wortel? Kom dan luisteren naar deze twee vrienden en hoe zij hun passies combineerden tot een unieke wetenschappelijke discipline!

Ive De Smet & Dr David Vergauwen
Professor and Principal Investigator at VIB

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White Twitter Icon
  • White LinkedIn Icon
  • YouTube

© Pint of Science, 2019. All rights reserved.

member icon.png