Veelgestelde vragen

Wat is Pint of Science?

•    Het Pint of Science festival is een onafhankelijke vereniging zonder winstoogmerk die wetenschapsonderzoekers uitnodigt om het wat en waarom van onderzoek in hun vakgebied te delen met een geïnteresseerd publiek in de informele setting van een café. De sprekers geven meestal eerst een lezing of presentatie. Daarna krijg je als aanwezige de kans om vragen te stellen en met hen te praten. Het jaarlijkse driedaagse festival is verspreid over drie dagen in mei in honderden steden over de hele wereld. Bovendien organiseren we tijdens het jaar soms eenmalige events. Schrijf je in op onze mailing list als je meer details hierover wil ontvangen.

 

Hoe gaat het er aan toe op een event?
Elk event is uniek maar over het algemeen zijn er per avond twee lezingen van ongeveer 20 à 30 minuten, gevolgd door vragen en antwoorden. Geen enkele vraag wordt uit de weg gegaan – als jij echt wil weten hoeveel zo een microscoop kost, dan vraag je dat gewoon! Tussen de presentaties is een pauze waarin je kunt deelnemen aan activiteiten en goodies kunt winnen van Pint of Science en onze partners.

 

Kan ik kinderen meebrengen?

Dit hangt af van de locatie. Controleer zelf best even of het café leeftijdsbeperkingen of relevante huisregels hanteert. Over het algemeen raden we aan dat Pint of Science bezoekers minstens 13 jaar oud zijn.

Tickets for events

Als een event uitverkocht is, zullen geen verdere tickets beschikbaar worden gemaakt. We werken niet met wachtlijsten.

Als een event niet uitverkocht is, kunnen er nog tickets beschikbaar zijn aan de ingang van het event. Dit kunnen we echter niet garanderen want die beslissing wordt genomen door de lokale organisatie. 

Onze tickets kunnen niet overgedragen worden naar andere events. Kun je zelf niet langer naar een event komen, dan kun je je ticket wel aan een vriend bezorgen (die dan jouw naam moet vermelden aan de ingang).

We kunnen geen geld teruggeven aan tickethouders die niet aanwezig kunnen zijn. Dit zou logistiek erg moeilijk zijn voor een kleine organisatie als de onze. In het uitzonderlijke geval dat een event wordt geannuleerd, is een terugbetaling wel mogelijk.  

Hoe kan ik het festival mee helpen organiseren?

Om als vrijwilliger mee te helpen en aan te sluiten bij onze community, mail je ons best waar je woont en wat je graag zou doen, en dan zoeken we een plaats voor jou. Nieuwe steden starten we meestal op in september-oktober van elk jaar: e-mail ons als je een nieuwe stad wil opstarten. In het algemeen is het voor de organisatie interessanter als je deel uitmaakt van een universiteit en publieke betrokkenheid kunt stimuleren. Als we voldoende aanvragen krijgen vanuit mensen uit een bepaalde stad, zullen we ons best doen om daar een festival te organiseren. Je vindt al onze contactgegevens op onze Contact-pagina

Hoe word ik een spreker op het Pint of Science festival?

Onze lokale organisatoren in elke stad selecteren de sprekers en daarom kunnen wij niet rechtstreeks ingaan op sprekersverzoeken. Wij sturen je aanvraag en je contactgegevens enkel door naar de relevante teams, zij bekijken of ze jou een plaats kunnen geven. We kunnen niet garanderen of en wanneer je door hen gecontacteerd wordt. Vul dit formulier in om je interesse kenbaar te maken.

Ik heb een locatie: hoe kan ik die voorstellen voor het festival?

Fijn dat je aan ons denkt! We zoeken plekken waar er genoeg ruimte is voor een presentatie en waar gasten tegelijk iets kunnen drinken. Stuur ons een e-mail en we geven je gegevens door aan het relevante team. We zoeken gewoonlijk naar geschikte locaties in de periode van oktober tot maart.

Waar kan ik jullie coole Pint of Science goodies vinden?

We maken af en toe t-shirts, posters en andere promo-items. Neem een kijkje op onze online shop waar we die items soms verkopen.

  • White Twitter Icon
  • White Facebook Icon
  • White LinkedIn Icon
  • White Instagram Icon

© Pint of Science, 2019. All rights reserved.

member icon.png